GreenFixx in de Westervelder!

Gepost op 9 sep, 2013

GreenFixx in de Westervelder!

 In maart 2013 werd onderstaand intervieuw geplaatst in de Westervelder Courant over GreenFixx:

GreenFixx is 'een droom'

VLEDDER: GreenFixx is de naam van een nieuw hoveniersbedrijf in Vledder. Eigenaar Joost Ottink startte vorig jaar oktober met zijn activiteiten. Het hovenierswerk zit hem in het bloed. Al sinds zijn 13e verricht hij met veel plezier werkzaamheden binnen de hovenierswereld. Hij komt oorspronkelijk uit de Achterhoek, maar volgde de Middelbare Tuinbouwschool in Frederiksoord. Zo bleef hij hangen in Vledder. 

‘Een eigen hoveniersbedrijf is altijd mijn droom geweest’, vertelt Joost. ‘Maar voordat het zover was, wilde ik het hoveniersvak goed onder de knie krijgen’. Hij werkte jaren in dienst van (middel)grote hoveniersbedrijven, waar hij veel ervaring opdeed en altijd met veel plezier werkte. Halverwege vorig jaar kwam een aantal opdrachten binnen en toen ging het balletje al snel rollen. ‘Het is natuurlijk toch spannend om je eigen bedrijf te starten, zeker in deze economische tijden, maar het is mijn droom en de opdrachten waren er dus het voelde goed om het nu door te zetten’. 

Met GreenFixx richt Joost zich primair op de noordelijke provincies, zowel de particuliere als bedrijfstuinen als openbaar groen (instellingen, verenigingen, gemeentelijke overheid). ‘Hierbij is een goed en betrouwbaar netwerk heel belangrijk, dus daar steek ik ook de nodige tijd in. Samen met collegabedrijven en aannemers proberen we elkaar te versterken. Zo kunnen we de wat grotere opdrachten naar volle tevredenheid van de klant uitvoeren -binnen de gestelde tijd en voor een betaalbare prijs.’ Zijn gerichte opleiding en brede werkervaring maken het mogelijk om allerlei werkzaamheden op te pakken; tuinontwerp, tuinaanleg, tuinonderhoud, tuinrenovatie en boomverzorging. 

'Meer plezier van uw tuin' is het motto van GreenFixx en dat kan op heel verschillende manieren. Op termijn wil Joost van GreenFixx een erkend leerbedrijf maken. ‘Iedere vrijdag werk ik met een stagiair van AOC Terra in Meppel.’ Ook Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is van belang. 

www.greenfixx.nl 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *